Ongevraagd

Onlangs vroeg iemand die ook met Healing werkt aan mij of je zonder toestemming van de ander Healing mag sturen ?
Want, zo vervolgde ze, ik ken iemand die ziek is en problemen heeft en ik wil haar graag helpen, dus ik stuur iedere avond lichtjes maar heb niet het idee dat het werkt.

Ik snap dus heel goed dat het niet werkt, want de ander staat er blijkbaar helemaal niet voor open en weet van niks, dan gebeurt er dus ook niks.

Wat ik daar over te zeggen heb is geheel mijn mening en ook die van de Spirits waar ik mee werk en daar hoef je het natuurlijk niet mee eens te zijn.

Maar realiseer je dat wanneer je ongevraagd Healing  gaat sturen, je eigenlijk heel erg over grenzen heengaat. 

Ieder mens heeft recht op privacy, ook spirituele privacy en ik zie ongevraagd Healing sturen een beetje hetzelfde als wanneer er iemand ongevraagd in jouw huis komt en de boel overhoop haalt en persoonlijke dingen van jou meeneemt.

Dat is een uitermate schokkende ervaring.  Ieder mens heeft ervaringen hier op Aarde en soms zijn ze absoluut verschrikkelijk, maar niemand heeft het recht om zich daar ongevraagd mee te bemoeien, of bewustzijn of genezing te versnellen omdat hij/zij dat wenselijk acht.

Hoe lief Healing sturen  ook bedoeld is, ieder mens heeft recht op zijn of haar eigen creaties en mate van bewustzijn en wie zijn wij dan om ons daar zomaar mee te bemoeien ?!                   

We doorlopen allemaal verschillende stadia in bewustzijnsgroei en iedereen doet dat op z’n eigen tempo en daar moet niemand ongevraagd invloed op willen uitoefenen.

Een tijdje geleden hoorde ik ook al iemand zeggen dat hij vaak Healing stuurt naar iemand die volgens hem nog niet zo bewust is en die Healing zou helpen in het bewustwordingsproces.

Voor mij is dat het toppunt van spirituele arrogantie en eerlijk gezegd vind ik dat heel gevaarlijk.  

Ik vind dat echt schending van mensenrechten.  Dat kan je overdreven vinden, maar dat meen ik serieus.

Het is namelijk niet zo dat mensen die al “verder op hun pad zijn” zoals dat tegenwoordig zo hip heet, controle mogen uitoefenen op het leven van iemand anders. Controle uitoefenen op de keuzes die iemand maakt is niet okee. Ieder mens heeft nou eenmaal het recht om welke keuzes dan ook te maken en dan vinden wij die keuzes misschien wat minder handig, maar we hebben er niks over te vertellen.

En daarbij komt………de ene Healer is de andere niet, ook in de manieren van Healen zitten werelden van verschil.

Van nature zijn wij allemaal Healers, alleen de mate van er bewust mee werken is vaak heel verschillend en het is maar net met welke energie een Healer zich verbindt.

Ik ken Healers die zelf psychisch totaal in de knoop zitten en tóch doorgaan met hun werk.         

Ik ken ook Healers die fysiek behoorlijk in de knoop zitten en tóch consulten geven.                             

En wat deze mensen niet in de gaten hebben, hoe goed en liefdevol hun bedoelingen ook zijn, als Healer moet je fysiek, mentaal en spiritueel behoorlijk in balans zijn en dan nog loop je het risico dat je energie van jezelf weggeeft of energie van de ander meeneemt. Dus het eigen energiesysteem van een Healer moet behoorlijk opgeladen zijn vóór een Healing-consult en daarna is het nodig om even bij te tanken.

Een Healer moet weten dat hij/zij echt niet 24/7 beschikbaar hoeft te zijn en als er persoonlijke problemen zijn, dan kan een Healer beter even niet werken. Pas wanneer jouw eigen energie zo zuiver mogelijk is, kan je energie doorgeven vanuit de zuivere bron en dan weet je dat je gewoon een kanaal bent, niet meer en niet minder en dan hoeft het ego zich verder nergens mee te bemoeien of controle uit te oefenen.

Ik ken ook Healers die ooit een boek over Healing hebben gelezen, of een workshopje hebben gevolgd en denken dat ze dan meteen een geweldige Healer zijn. Volgens mij dus niet. Want wat heel belangrijk is, is dat je weet waar je de energie “vandaan haalt” en dat je heel bewust bent van het feit dat je met het energiesysteem van iemand anders bezig bent, dus er wordt heel wat afgerommeld, sorry dat ik het zeg.

Maar goed, even terug naar ongevraagd Healing sturen en ik zal een eigen ervaring met je delen.

Jaren geleden  had ik in één week tijd twee hele heftige operaties en van tevoren had ik dat op Facebook gezet met de vraag of mensen een beetje aan me wilden denken, want ik vond het best spannend.

Na de tweede operatie ging het helemaal mis met mij en niets functioneerde meer zoals het moest en ik was écht stervende.

En wat bleek……tout hulpverlendend facebook was ongevraagd bezig met Healing naar mij te sturen, zo las ik achteraf op mijn tijdlijn, er werd dus flink in mijn energie gerommeld.

 “Mijn” Spirits vroegen me om meteen op facebook te zetten dat iedereen daar meteen mee moest stoppen, want mijn energie was totaal in de war en echt op het gevaarlijke af.

En dat is dus wat er kan gebeuren  als je ongevraagd in iemands energie gaat rommelen en daarmee in feite controle wilt uitoefenen in het leven van iemand anders. Dat recht hebben we gewoon niet.

Nog steeds gebeurt het wel, dat wanneer ik bijvoorbeeld op Facebook zet dat ik griep heb, of pijn in mijn grote teen of zo, dat mensen meteen zeggen dat ze Healing gaan sturen.

Doe maar niet, zeg  ik dan, ontneem mij niet deze ervaring, ontneem mij niet de les die ik hieruit kan leren, dat is niet aan jou. Daarbij komt dat ik niet zomaar energie van iemand wil krijgen die ik verder helemaal niet ken.

Hetzelfde geldt voor ongevraagd goede raad geven, want je ontneemt iemands keuzevrijheid daarmee en ongevraagd raad geven neigt naar bemoeizucht.

Moraal van dit verhaal……..stuur dus alleen jouw lief bedoelde Healing wanneer de ander daar bewust om vraagt.

© Noor.

Reactie plaatsen

Reacties

Steffie van Laarschot-Verheijden
10 maanden geleden

Hallo Noor, Dank je wel voor je heldere en herkenbare uitleg.
Lieve groet SteffiešŸŒ¹