REIKI betekent : REI = Ziel / Geest
                            KI = Universele levensenergie

In 2001 kwam Reiki in mijn leven, na een hele zware periode en ik durf met grote stelligheid te beweren dat Reiki voor mij levensreddend en veranderend is geweest.
Diep onder de indruk was ik van de resultaten die de behandelingen mij hadden gebracht en ben ik zelf begonnen met de opleiding en in 2003 ben ik Reiki-Master geworden.

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst en al zeker 2500 jaar oud. Het is een universele energie die doorgegeven kan worden aan jezelf en aan anderen, en dit werkt helend op fysiek, geestelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
Deze spirituele energie is gericht op harmonie met jezelf en je omgeving, geluk, gezondheid en spirituele groei.
Alles wat leeft bestaat uit energie en ook al is die energie niet te zien, het is er wél.

Het is voor iedereen toegankelijk die met de energie wil werken en het is niet moeilijk te leren.

Reiki zoals we dat nu kennen werd rond 1920 herontdekt en ontwikkeld  door de Japanner Mikao Usui ( 1865-1926) die in 1922 de verlichting bereikte.

Hij ontwikkelde Usui Reiki Ryoho ( Ryoho betekent therapie of remedie) als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting en hij noemde het simpelweg "mijn weg".
Usui Reiki Ryoho is de oorspronkelijke vorm van Reiki en tegenwoordig zijn er veel varianten, maar ik werk met de oorspronkelijke vorm. 

Tijdens een Reikibehandeling lig jij heerlijk comfortabel op de behandeltafel en als je wilt heb ik een fijn dekentje voor je.
Jij hoeft niks te doen, maar je alleen bewust te zijn dat de Energie voor jou aan het werk is, het is een groot cadeau aan jezelf.

Een Reikibehandeling duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief voor-en nagesprek en kost € 65,-
Het kan ook op afstand, als het te ver reizen voor je is en dan kost een behandeling € 25,-

Ik vind het wel belangrijk dat je naar een arts gaat wanneer je fysieke en/of psychische klachten hebt, Reiki is een aanvulling op de reguliere geneeskunde en kan geen vervanging zijn, Reiki is namelijk geen "toverstafje" dat alle problemen op kan lossen.
In mijn praktijk zullen nooit medische uitspraken gedaan worden of diagnoses gesteld, daarvoor moet je echt bij jouw arts zijn.
Er is helemaal niets vaags of zweverigs aan Reiki en het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het werkt en het is een hele waardevolle aanvulling op de reguliere geneeskunde.